Noaptea Muzeelor 2022

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid anual, în mod concomitent și liber, porţile, până târziu în noapte.
Ca în fiecare an, de când s-a alăturat acestui proiect, Muzeul Dunării de Jos vă aşteaptă sâmbătă, 14 mai 2022, să participaţi la cea de-a XVIII – a ediţie a Programului European ”Noaptea Muzeelor”.
Ediția din acest an se va desfășura între orele 18.00-24.00.
Vă invităm să vizitaţi gratuit expoziţiile din cele trei spații de expunere ale muzeului după cum urmează:
Sediul Muzeului Dunării de Jos
-Expoziția ”Răstignire și înviere”, organizată în colaborare cu Protoieria Municipiului Călărași, prezintă icoane de la început de sec. XIX, continuând cu cele de la sfârșitul acestuia și începutul secolului XX din colecţia Protopopiatului Călărași, dar și icoane de secol XIX din colecțiile muzeului.
-Expoziția ”O poveste dulce – Un secol de iubire”, organizată în colaborare cu Asociația ”Muzeul Jucăriilor” București, prezintă 400 de exponate (cutii de bomboane, ambalaje de dulciuri, reclame, recipiente răcoritoare), fabricate în România în perioada 1900-1989.
-Expoziția „Drumul spre unire. 1914 – 1918”, dedicată eroilor știuți și neștiuți ai acestor locuri care cu demnitate, onoare și curaj și-au pus viața în slujba României Mari.
Secția Etnografie și Artă populară-Expoziția permanentă ” Meşteşuguri tradiţionale la apus”
-Prezentare de către copiii de la Nicolae Bălcescu (Preasna), coordonați de către dna Doina Bobârcea, a obiceiului Scaloianului și Paparudele, care va avea loc în fața secției, începând cu ora 20.00.
Secția Arheologie-Expoziţia permanentă ”Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos”
-Atelier de modelaj în lut
-Lansarea minidocumentarului “Povestea Caloianului”
-Prezentare SmartLab de către specialiști de la Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”
In cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor au fost promovate si activitatile desfasurate in cadrul proiectului : EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra” Project code: 15.2.1.046 

Sari la conținut